Travel2Learn Gambia
×

Veel gestelde vragen
over reizen naar Gambia

Vraag
en antwoord

Heb ik een visum nodig? Welke vaccinaties zijn verplicht? Wat is de beste reisperiode voor Gambia? Wij hebben de meest gestelde vragen over “The Smiling Coast van Afrika” alvast voor je verzameld. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een bericht naar Travel2Learn en wij zorgen snel voor een antwoord.

Eigenlijk kan je de mensen daar overal blij mee maken. Iets waar wij op uitgekeken zijn, vinden hun nog prachtig. Een aantal ideeën vindt je hieronder.

Mocht je koffer vol zitten dan is het ook altijd leuk om wat extra geld mee te nemen, waar je rijst, olie of suiker van kan kopen.

LET OP!! Neem geen ballonnen en snoep mee. Schriften hebben ze ook genoeg of anders kan je die beter daar kopen. Het kost heel weinig en zo help je ook weer de lokale bevolking aan een beetje omzet.

 • Schoenen/slippers/sportschoenen
 • kleding
 • Bh’s
 • Sportkleding
 • Sieraden/ horloges
 • Handtasjes/toilettasjes
 • Maandverband
 • condooms
 • Oude mobieltjes/ Laptops/ tablet ( ook als ze stuk zijn)
 • Speelgoed wat tegen zand kan (geen knuffels)
 • Nagellak/ make-up
 • Zeep/ deodorant/ luchtjes
 • Gereedschap
 • Kinderrugzakjes (voor naar school)
 • Waterflessen/bidons
 • Haarspeldjes en elastiekjes

Wat leuk dat je je reiservaring met ons wilt delen. Je mag ons altijd taggen op Facebook of Instagram. Of stuur jouw reiservaring naar info@travel2learn.nl en verover een plekje op onze website. 

In Gambia is het één uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het twee uur vroeger.

Het lokale water kun je in Gambia niet drinken. Iedere ochtend verzorgen wij een simpel ontbijt (wit zacht stokbrood, jam, thee, koffie). Mocht je voorkeur hebben voor ander beleg neem dat dan gerust mee. Er zijn altijd voldoende flessen drinkwater aanwezig en ’s avonds zal er een maaltijd verzorgd worden. Er is een waterkoker, dus eventueel kan je voor tussendoor cup a soep, noedels, crackers, ontbijtkoek, chips, koekjes, enz. meenemen. Houd er rekening mee dat er geen supermarkt/terras op loopafstand is. Wel kun je bij de receptie van Kairoh Garden tegen betaling frisdrank/bier kopen.

Op de meeste locaties is dit mogelijk met een lokale simkaart. Een lokale simkaart hebben wij vooraf al voor je geregeld en kun je bij ons aanschaffen.

In onze accommodatie is geen WiFi aanwezig, maar je kunt hier wel van het internet gebruik maken, mits je een lokale simkaart met beltegoed hebt. Een lokale simkaart hebben wij vooraf al voor je geregeld en kun je bij ons aanschaffen.

De kamers zijn allemaal voorzien van een eigen muskietennet. Het is dus niet nodig om een muskietennet mee te nemen.

Het is niet nodig om een wereldstekker mee te nemen.

Ontbijten en dineren doen we in de meeste gevallen bij de accommodatie. Geef vooraf aan wat je dieetwensen zijn, dan kan de keuken hier rekening mee houden.

We verblijven in fijne lodge middenin Tanji

Laat je hakken en avondjurken maar thuis. Pak vooral kleding en schoenen in wat voor jou comfortabel is. Er is namelijk veel zand in het gebied waar wij verblijven. Slipper of sandalen lopen dan ook het lekkerst. Ook goede muggenspray en zonnebrandcrème zijn onmisbaar tijdens je verblijf in Gambia. Lees hier meer over wat je allemaal mee kunt nemen naar Gambia.

Er zijn nauwelijks plekken In Gambia waar je geld kunt opnemen. Wij adviseren daarom om al je geld contant mee te nemen. Wij kunnen het geld vervolgens voor je wisselen op locatie.

Gambia kun je het hele jaar door bezoeken, maar de meeste mensen bezoeken het land tussen november en april reizen. De kans op regen is dan zeer klein en de temperaturen zijn nog niet te hoog.

Tijdens onze reizen bezoeken we ook de lokale dorpjes. Bij een aantal bestemmingen is het netjes om je gepast te kleden en met name je benen te bedekken. Wij communiceren voordat we een plek bezoeken altijd wat de gepaste kledingvoorschriften zijn.

Of je voor Gambia inentingen nodig hebt hangt af van je gezondheidssituatie, je verblijfsduur en de gebieden die je wilt bezoeken. Het is belangrijk om altijd goed beschermd op reis te gaan. Informeer daarom voor je reis altijd bij je huisarts of de GGD welke vaccinaties in jouw situatie verstandig zijn. Klik hier voor alvast wat meer over de mogelijke vaccinaties voor je reis naar Gambia.

Bij een verblijf van maximaal 90 dagen is er geen visum vereist. Je pastpoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Gambia.

De reiziger is verplicht een reisverzekering buiten Europa inclusief een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit om de reisorganisator in staat te stellen alle benodigde en verplichte hulp aan de in nood verkerende reiziger te verlenen. Alleen bij negatief reisadvies zal de reis geannuleerd worden. Alleen met een eigen reis en annuleringsverzekering kunnen de kosten terug gevorderd worden.

Betalen kan direct tijdens het boekingsproces. Bij de laatste stap kun je kiezen om alles in één keer te betalen of een betaling in termijnen.

Niet bij alle reizen die wij aanbieden is het vliegticket inbegrepen. Bij reizen waar wél het vliegticket is inbegrepen hebben wij dit aangeduid.

Lees alle vragen

Ga je mee Gambia ontdekken?
Ja natuurlijk!

Bekijk onze reizen naar Gambia'
Lokale jongen in Gambia

Reiservaringen
zij gingen je voor

Lokale jongen op de vismarkt Gambia
Website ontwerp & Realisatie door Wubble | Content creatie door Dees